Over mij


Marcel van der Looij (1961) kreeg al op jonge leeftijd belangstelling voor fotografie. Tijdens de vele reizen met mijn ouders ben ik gestart met het maken van foto's.

Daarna heb ik in mijn vrije tijd ruim 10 jaar gewerkt als assistent van een kunst- en antiekfotograaf bij Sothebys.

Zoals bij zovelen, verschoof mijn belangstelling in de jaren 80-90 meer naar computers. Mijn belangstelling voor fotografie bleef echter altijd sluimerend aanwezig Door de opkomst van nieuwe technieken zoals digitale fotografie en fotobewerking, zag ik in het begin van de jaren 2000 de kans om mijn interesse voor zowel fotografie als computers te combineren. Canon bracht de eerste (betaalbare) digitale spiegelreflex uit en vanaf dat moment heb ik diverse modellen gebruikt. Op dit moment zijn dat een 1DMark X en IV en een 5D Mark III. Ik heb aan huis een (kleine) permanente studio ingericht. Daarnaast ben ik lid van fotoclub de Haagse.

Ik heb mij toegelegd op sport- en portretfotografie, maar fotografeer ook graag mensen tijdens grote, kleurrijke evenementen (zoals het Rotterdamse Zomerfestival, de intocht van Sinterklaas of popfestivals).

Mijn liefde voor fotografie combineer ik graag met een andere passie, het maken van verre reizen. Met mijn vriendin reis ik regelmatig naar verre streken, bij voorkeur naar Azie. Tijdens zo'n reis werd het idee geboren om een fotoboek te maken met als titel 'kinderen van Indochina'. Na reizen heb ik het thema verruimd naar 'Wereldkinderen'.

MVDL_29122010_7215

© Marcel van der Looij 2013